Na podstawie:Podczas gdy takie działanie fruktozy miało pomóc w przetrwaniu, jej ilość w diecie gwałtownie wzrosła w ciągu ostatniego stulecia i może być zbyt wysoka wobec dużych dawek w najpowszechniejszym zachodnim sposobie odżywiania się. Nie obwiniamy cukru za agresywne zachowania, ale raczej zauważamy, że może to być jeden z czynników sprzyjający takim zaburzeniom. Fruktoza jako czynnik ryzyka nie neguje znaczenia aspektów genetycznych, rodzinnych, fizycznych, emocjonalnych i środowiskowych, które kształtują zdrowie psychiczne - wyjaśnia prof. Johnson.
Tagi: agresja, choroba afektywna dwubiegunowa, adhd, fruktoza, cukier
Zastrzeżenia odpowiedzialności
Podziel się:
Komentarze mogą dodawać wyłącznie osoby zalogowane.
Jesteś niezalogowany:
zaloguj się /
zarejestruj się
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Senior.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Komentarze niezgodne z prawem i Regulaminem serwisu będą usuwane.