Alergia to choroba wywoływana reakcją układu odpornościowego na określone substancje, np. pyłki, jad pszczeli, czy sierść zwierząt domowych. Eksperci wskazują, że w ostatnich latach liczba pacjentów zmagających się z alergiami znacznie wzrosła, obecnie problem ten dotyczy niemal co trzeciego mieszkańca globu.
Do wysokiej częstości występowania alergii, z jednej strony przyczynia się większa higiena i sterylność, a z drugiej duże zanieczyszczenie powietrza i narażenie na dym tytoniowy. Choć w diagnostyce alergii, punktowe testy skórne pozostają „złotym standardem”, to wiele zalet ma badanie przeciwciał we krwi. Z kolei stosunkowo nowym trendem jest tzw. molekularna diagnostyka alergii.
więcej »
REKLAMA
Zupa krem z porów jest doskonałym posiłkiem dla osób dbających o linię - i to mimo dodatku ziemniaków (które okazują się wcale nie takie złe, pod warunkiem że bez tłuszczu). więcej »
Lekkie i zdrowe danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Z dodatkiem grillowanego mięsa i ogórków. więcej »
X Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. X